Förlust för Herrarna i premiären

I helgen var det seriepremiär för våra Herrar i Division 2.
Motståndet var ingen mindre än Ystads förstalag.
Ystad som ifjol huserade i Division 1 anses vara en av de lagen som skall hamna på övre halvan av tabellen.

Ystad var därmed storfavoriter i matchen mot oss. Men våra Herrar skulle visa stor kämpe insats i denna match.

På första singel fick vår etta Erik Friberg möta Daniel Lohff. Lohff var i sina yngre dagar en stor talang.
Det visade han även mot vår rutinerade spelare. Slutsiffrorna skrevs till de jämna 7-6 7-5 till vår favör.
Erik visade återigen att kondisen samt tålamodet inte har någon gräns.

På andra singel fick Martin möta Tobias Tångberg. Martin rivstartade och med mycket bra spel ryckte till 5-3 i första set.
Martins högsta nivå vet vi alla är oemotståndligt. Skulle den bli jämnare skulle Martin kunna hota vilken spelare som helst.
Tångberg vände matchen till hans favör 7-6 6-1.

På tredje singel mötte Renato junioren Oliver Andersson. Oliver är en mycket duktig junior som gjort bra resultat senaste åren.
Oliver är fortfarande i utvecklingsstadiet men det är ingen hemlighet att han besitter en stor talang.
Förutom talangen visade han enorm mentalstyrka i denna match.
Renato spelade väldigt smart och bra. Första set var jämn och slutade 6-4 till hemma favör.
Spelet präglades av långa baslinje dueller med bra längd på bollarna. Andra set rivstartade Renato och spelade ännu bättre.
Han gick upp ganska obehindrat till 5-2 ledning samt egen serve. Därefter började den fysiska kollapsen. Fotarbetet dog plötsligt, man såg att tempot sjönk.
Oliver började styra spelet mer och mer och man såg att det var tungt för vår spelare.
Renato som brukar vara stark i slutfasen på matcherna hade inga vapen kvar som reserv, han såg helt utmattad ut.

Slutresultatet skrevs till 6-4 5-7 6-10.

I dubbel spelade Erik tillsammans med Martin. De fick möta Lohff och Tångberg. Ystads killarna tog första set ganska enkelt med 6-2. Därefter vaknade våra killar till liv och började spela normalt.
De vann andra set med 6-4. I det avgörande tiebreaket som slutade 10-6 till Ystad var det små marginaler som avgjorde. Tyvärr så blev det även här en förlust med udda siffror.

En trött lagkapten efter matchen:
-Jag vill börja med att ge Ystad ett stort eloge för deras insats i samtliga matcher. Det märks att dom är samspelta samt har spelat många jämna matcher där små marginaler är avgörande faktor.
Vi gjorde vad vi kunde men tyvärr så blir vi inte yngre förklarar Renato med en smile.

-Erik gör det han alltid brukar göra. Vanlig dag på jobbet, spelar smart och tydligt samt har tålamod att vänta ut motståndaren. Det är helt otroligt att se han kunna spela denna sorts tennis match in och match ut.
Martins insats är näst intill felfri i första set. Det är synd att hans högsta nivå inte kan få en jämnare kurva. Han skulle kunna slå vem som helst ifall den skulle bli jämnare.

– Min egen insats är jag nöjd med. Jag har aldrig haft en ledning med 5-2 och egen serve och förlorat. Jag försökte verkligen kämpa mig igenom men Oliver var för bra denna dagen.
Det var väldigt jämna game och det sätter sina spår på kondisen. Men det var otroligt bra av Oliver att vända ett sådant underläge. Det är inte många i hans ålder som skulle tro på en vändning.

– Överlag tycker jag inte att resultatet är rättvis. Vi förtjänade minst en pinne idag. Det var vi värda. Men det är otroligt små marginaler i tennis.
Vi ska bita ihop och försöka komma starkare till nästa match hälsar lagkaptenen.

Matchen summeras till en förlust mot Ystad. Ystad vinner med 3-1.
Nästa match är borta mot Karlskrona, den matchen är väldigt speciell:

– Att komma till sin hemstad är något speciellt. Den klubb som uppfostrat oss inom tennis och gett oss denna sorts glädje. Att spela tennis.
Får man spela ska det bli enormt skoj, det finns nog ingen klubb i Sverige som har så fin anläggning samt verksamhet som Karlskrona, avslutar en trött Renato.

Renato syftar givetvis på att både han och Erik är Karlskroniter. Hur det blir med den matchen återkommer vi i en senare rapport.